Be Fair was tegen BSC’68 constant in de aanval. (tekst: Erik van Leeuwen; foto: Stef Hoogendijk)
Be Fair was tegen BSC’68 constant in de aanval. (tekst: Erik van Leeuwen; foto: Stef Hoogendijk)

BSC'68-keeper helpt Be Fair een handje

Sport 305 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De eerste supporters van Be Fair zochten al chagrijnig de uitgang van sportpark 't Suyt op. Be Fair-BSC'68 leek ondanks het gigantische veldoverwicht van de thuisclub op 0-0 uit te draaien. Totdat de Benthuizense keeper zo 'vriendelijk' was een kopballetje van Martijn Kok in zijn eigen doel te slaan: 1-0.

"Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend", zei trainer Bert de Best na afloop. "Ik had mijn boekje al dichtgeklapt en me verzoend met twee verliespunten. Het was een mazzelgoal. Blijkbaar heb je dat geluk als je bovenin staat en pech als je, zoals BSC'68, in de onderste regionen bivakkeert."

De bezoekers uit Benthuizen waren niet naar Waddinxveen gekomen om er een open wedstrijd van te maken. Vanaf het begin waren de bedoelingen duidelijk. De Best omschreef de daden van BSC'68 als de bus parkeren. Het was aan Be Fair om daar een antwoord op te vinden. De oefenmeester was na afloop ook duidelijk over de manier waarop zijn ploeg de muur probeerde te slechten. "Veel te voorspelbaar", vatte hij het aanvalsspel samen. "We zochten veel het midden op, alles ging door de bekende trechter." De Best drukte zijn spelers in de rust op het hart om meer de flanken te zoeken. Het baltempo was echter te laag om de verdediging van BSC uit elkaar te spelen. Pech had Be Fair toen Martijn Kok tegen de onderkant van de lat schoot. "Als je niet scoort, heb je niks aan tachtig procent balbezit." De trainer zat zichzelf op de bank te verbijten, terwijl zijn ploeg steeds wanhopiger op zoek ging naar de verlossende 1-0. Die kwam toen heel veel Waddinxveners, inclusief De Best, er geen rekening meer mee hielden. De flater van de BSC'68-doelman werd gezien als kerstcadeau. "Geen idee wat hij aan het doen was", zei De Best, die blij was dat de achterstand op koploper Van Nispen (vijf punten) niet verder was opgelopen. "Hoe langer we het vuurtje brandende kunnen houden hoe beter het is." Be Fair (zeven zeges, vijfmaal gelijkspel) haalde ongeslagen de winterstop en lijkt de enige ploeg die Van Nispen van de titel kan afhouden in 3A.