Afbeelding

Korbis kan eerste klasse al bijna voelen

Sport 183 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis is na de zege op Vriendenschaar uit Bodegraven (17-11) nog vier punten verwijderd van historische promotie naar de eerste klasse. "Als we geen gekke dingen doen, kan het niet mis", aldus trainer Ronald Spoorendonk.

Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van de Waddinxveners op achtervolger Rapid vier punten. Twee overwinningen volstaan voor Korbis om de historische promotie te bewerkstelligen. In geval dat Rapid en Korbis gelijk eindigen, geeft het onderlinge resultaat de doorslag en dat is in het voordeel van de huidige koploper.

Vriendenschaar maakte het Korbis zaterdag alleen in de eerste helft wat moeilijk. Tot 4-4 bleven de gasten uit Bodegraven bij. "We hebben ze even laten uitrazen", zei Spoorendonk. "We zijn rustig ons spelletje blijven spelen. We weten dat we meer scorend vermogen hebben en dat dat op een gegeven moment de doorslag geeft."
Een sterk punt van Korbis dit seizoen is dat er over vrijwel alle schijven gescoord wordt. "Dat maakt ons minder kwetsbaar en minder afhankelijk van één of twee spelers. Tegenstanders kunnen zich veel moeilijker op ons instellen."

De volgende wedstrijd van Korbis is op woensdag 9 mei, de avond voor Hemelvaartsdag. "We spelen dan tegen Reeuwijk. De wedstrijd stond eerst voor 5 mei op het programma, maar is in verleg verzet. Als we winnen, kunnen we 12 mei kampioen worden."