Afbeelding
Ingezonden brief

‘Onderzoek naar vervuilde grond, mag ik even lachen?’

Ingezonden 445 keer gelezen

Ik moet een beetje schamper lachen als ik lees over ‘Onderzoek naar mogelijk vervuilde grond onder Moordrechtboog’. Over een onderzoek in opdracht van de provincie en twee gemeenten. Jaja... Het zal wel.

Het meest excessieve schandaal in onze regio is, voor zover ik weet, de vervuiling van de, wat toen nog heette, de Coupépolder, nu al jaren bekend als golfbaan Zeegersloot in Alphen aan den Rijn. Onder de zogenoemde heuvelbaan, te zien vanaf de N207, is tientallen jaren geleden door corrupte leveranciers, afvalverwerkers, transportbedrijven en consorten containers vol met levensbedreigende troep onder de grond verstopt. 

Een publiek geheim. Er is jarenlang onderzoek gedaan naar die vervuiling en mogelijke ruiming (daar hebben veel specialisten grof geld aan verdiend).

De rol van de overheid bij die onderzoeken en het zoeken naar oplossingen was op z’n zachtst gezegd dubieus, vandaar mijn welgemeend sarcasme. Er zijn altijd tegenstrijdige belangen en die zijn vaak of meestal niet in het voordeel van de brave burger. Kortom, dat onderzoek in opdracht van de provincie... Mwhaaaa.

  • Joop W.K. Barendrecht


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.