Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Wim Lexmond vertelde afgelopen week zijn persoonlijke verhaal in Hart van Holland.</p>

Wim Lexmond vertelde afgelopen week zijn persoonlijke verhaal in Hart van Holland.

(Foto: Jan van Woerden)
Ingezonden brief Biomassacentrales

‘Dromen over biomassa’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Na publicatie van het artikel ‘Wim Lexmond droomt van biomassa’ constateer ik dat zijn verhaal feitelijke onjuistheden bevat. Zaakinhoudelijk klopt er het nodige niet, zoals de reden van afwijzing van de natuurvergunning. 

Dat is Lexmond een raadsel, terwijl dit wel degelijk bij hem bekend is. Hij heeft namelijk onrealistische uitstootcijfers gebruikt (de benodigde vergunning hebben ze overigens nog steeds niet). Verder blijkt uit documenten dat hij niet het loof van planten gaat verstoken, maar houtchips. 

Verder wordt mijn naam genoemd bij situaties waar ik niet eens aanwezig ben geweest, zoals bij de rechtbank en bij de presentatie van het Tauw-rapport. Laat staan dat ik daar achter de rug van Lexmond medestanders bij elkaar heb gebracht en iedereen weer (?!) tegen hem probeerde te keren. 

Wij hebben het gesprek met iedereen, van gemeente tot exploitanten, altijd gevoerd op de inhoud en hebben het nooit op de man gespeeld, ook niet via de sociale kanalen. Wij nemen echter geen verantwoordelijkheid voor reacties die geplaatst worden onder de posts. 

Tijdens het lezen van het artikel, bekruipt mij de gedachte of Lexmond wel in staat is om een chemische installatie te exploiteren. Ik wens hem veel wijsheid toe in zijn beslissing. Verlies nemen hoort ook bij goed ondernemerschap. 

Verder weet hij als geen ander hoe belangrijk gezondheid is, hopelijk gunt hij dat Waddinxveners ook en lost hij zijn eerder gedane belofte in, om bij geen maatschappelijk draagvlak niet te bouwen.

  • Sandra Plantenga, Geen Biomassacentrale Waddinxveen


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam.
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven,
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten