Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Francis Hendriks en Timothy de Vroedt. (Foto: Talpa Entertainment Productions / tekst: Annette van den Berg)</p>

Francis Hendriks en Timothy de Vroedt. (Foto: Talpa Entertainment Productions / tekst: Annette van den Berg)

Waddinxveens koppel gaat uitdaging aan met 50 uur dansen

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – Vijftig uur dansen: Francis Hendriks en Timothy de Vroedt durven de uitdaging aan en doen mee met de dansmarathon van 14 tot en met 16 oktober in het Breepark in Breda. Het evenement wordt live uitgezonden door SBS6.

“Dit is echt iets voor ons”, dacht Timothy de Vroedt (22) toen hij de oproep op tv zag voor de dansmarathon. Francis Hendriks (23) was ook meteen enthousiast. Het koppel uit Waddinxveen schreef zich in, maakte een motivatiefilmpje, kwam door de eerste selectieronde, bedacht danspassen voor de tweede auditie en werd één van de honderd paren die mee mogen doen.

Dat de opbrengst van de dansmarathon voor het Longfonds is, speelde in beginsel geen rol. “Maar het is wel mooi dat het die insteek heeft”, vindt De Vroedt.
De twee leerden elkaar kennen tijdens de lessen hiphop bij turn- en dansvereniging Toos. Als voorbereiding op de dansmarathon oefenen de twee nu elke week. Hendriks: “Binnenkort willen we een keer ‘s nachts doorgaan om te ervaren hoe dat is.”

Het koppel bedacht een tiental speciale choreografieën. Ook wat rustige versies om het zo lang mogelijk vol te houden, maar ze houden het vooral op hiphop. “Timothy heeft de chachacha geprobeerd, maar dat is niets voor hem. Hij is niet soepel genoeg in de heupjes”, zegt Hendriks met een lach.
Ondanks de voorbereidingen blijft het de vraag of het lukt om vijftig uur achtereen te dansen. Gelukkig weet het tweetal zich gesteund door vrienden en familie die hen vanaf de tribune in Breda zullen aanmoedigen. De Vroedt hoopt ook dat mensen hen op Instagram volgen (@timothy.dv en @runwithfrancis).

Een jury houdt in de gaten of de dansers voldoende bewegen en een medisch team controleert of het verantwoord is om door te gaan. Ze houden bij wat de deelnemers eten, hoeveel rust ze nemen en via een sporthorloge letten ze op de hartslag. De Vroedt: “Ik weet zeker dat ik de dag erna op mijn bed ga liggen en helemaal kapot ben.” Ze hopen als laatste koppel de dansvloer te verlaten en slepen dan een prijs van 100.000 euro in de wacht.

Meer berichten