Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Lekker weer op een terras aan de Nesse.</p>

Lekker weer op een terras aan de Nesse.

(Foto: Annette van den Berg)

Het mag weer: ‘Je eigen bubbel doorbreken op een terras’

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – Eindelijk kan het weer; gewoon een winkel inlopen of een terrasje pakken. Zaterdagmiddag was het dan ook gezellig druk op de terrassen bij het Gouweplein en bij de Nesse.

Annette van den Berg

Woensdag 28 april waren de terrassen voor het eerst sinds 15 oktober weer open. Ook aan de Nesse waren ze er klaar voor. De terrassen van de verschillende uitbaters waren van elkaar gescheiden met lage zwarte hekken. Helaas liet het weer het donderdag en vrijdag afweten, maar zaterdagmiddag scheen eindelijk de zon. 

Quinty van Ballegooijen genoot er zichtbaar van om weer lekker bezig te zijn. Wiep van Middelkoop had op het Jeugdjournaal gehoord dat je vooraf moest reserveren, maar haar ouders waagden het erop om toch zonder reservering naar de Nesse te gaan. 

Patricia en Patrick van Middelkoop vinden dat ze echt toe waren aan een terrasje. Patrick: “Even de eigen bubbel doorbreken. We hebben het thuis nu wel gezien en zo steunen we meteen de lokale middenstand.” 

Ethel Castaño Castro en Jennifer Gopal uit Gouda zijn normaal wekelijks op een terras te vinden. Ze raken nooit uitgepraat volgens Castaño Castro. Zaterdagmiddag kletsten ze bij op het terras bij Genieten aan de Nesse. “Meestal blijven we in Gouda”, zegt Gopal. “Maar op de Markt daar is het nu erg druk. Soms staan er zelfs rijen.”

De twee vriendinnen spraken elkaar het afgelopen coronajaar alleen buiten, tijdens een wandeling. Zaterdag was het voor het eerst dat ze weer samen een terras bezochten. Gopal komt vaker naar de Nesse. “Vooral op zomeravonden is het hier heerlijk met een koel briesje.”

Meer berichten