Trix de Kruijff met zoon Rick die haar aanmoedigde om de politiek in te gaan.
Trix de Kruijff met zoon Rick die haar aanmoedigde om de politiek in te gaan.

Powervrouw # 6: raadslid Trix de Kruijff

Human Interest 1.097 keer gelezen

Waddinxveen - Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven onder wie Trix de Kruijff, raadslid voor het CDA. In deze rubriek aandacht voor haar.

Ze was ‘zwaar verrast’ om een bos bloemen te krijgen, maar of ze zichzelf nu zou omschrijven als ‘powervrouw’? “Misschien dat mijn drie zonen het zo zien. Door de middelste van de drie ben ik de politiek ingegaan. Hij vond het wel wat voor mij, goed voor mijn ontwikkeling.” 

Ze nam zijn advies ter harte en ging een jaar of 12 geleden in het bestuur van het CDA. Sinds zeven jaar jaar is ze raadslid. Of ze snel haar mening heeft gevormd over een onderwerp? “Helemaal niet. Ik kom uit een gezin met vier broers die allemaal ouder waren en die überhaupt niet dachten dat ik ergens iets van vond. Ik neem ook altijd wel de tijd om ergens iets van te vinden.”

Ze schuwt daarbij ook niet om op (werk)bezoek te gaan zoals ze destijds heeft gedaan bij bewoners aan de Pater Jornaweg, toen gesproken werd over het woonwagenbeleid. “Ik ga altijd overal naartoe en kijk ook op niemand neer of tegen niemand op. Dat heb ik van mijn vader.” 

Wie zij een powervrouw vindt? “Linsey Hierck. Zij heeft zo haar best gedaan om De Unie nieuw leven in te blazen en haar droom te verwezenlijken. Dat het niet gelukt is, is ontzettend jammer maar ze heeft het wel aangedurfd en dat vind ik ontzettend stoer.”

Lees hier het verhaal terug over powervrouw # 5.