Logo hartvanwaddinxveen.nl
Farah van Keeken en Rick de Kruijff tonen trots dochter Bodhi.
Farah van Keeken en Rick de Kruijff tonen trots dochter Bodhi. (Foto: Ton Bennemeer)

Op kraamvisite, maar wel achter glas

  •   905 keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen – Farah van Keeken (27) en Rick de Kruijff (33) werden zaterdag 21 maart de trotse ouders van een wolk van een dochter, Bodhi Beatrice. Opa en oma mochten de nieuwe wereldburger de eerste week wel zien – maar wel achter glas – en niet vasthouden.

Door Erik van Leeuwen

Kraamvisite tijdens corona: het voelt alsof baby en ouders in een couveuse zitten. 

Pas een week na de geboorte van Bodhi Beatrice konden Farah en Rick hun eerstgeborene in handen van hun ouders geven. “In de dagen dat je kraamhulp krijgt is het advies om geen kraamvisite te ontvangen”, zegt Farah. 

“Hoewel het risico klein is, neem je het zekere voor het onzekere. Zo’n kindje is zó broos”, vult vriend Rick aan. Bodhi is vorige week zaterdag thuis geboren. 

“Dat was het plan al”, vertelt Farah. “Om vier uur ’s nachts begonnen de weeën, negen uur later was ze er. 3500 gram. Alles erop en eraan.”

Op zijn kop
Rick: “Ik was er eerlijk gezegd niet zo mee bezig. In de dagen ervoor was ik vooral afgeleid door al het nieuws, maar sinds zaterdag staat mijn leven op z’n kop. We zijn ineens met zijn drieën. Dat is heel vreemd.”

Net als veel andere stellen wilden Farah en Rick hun eerste kind graag laten zien aan hun ouders. “Dat kon de eerste dagen dus alleen vanachter glas. Voor onze ouders is het hun eerste kleinkind”, aldus Rick.

Afgelopen zaterdag konden de gelukkige grootouders de kleine Bodhi eindelijk in de armen nemen. Rick: “We doen wel voorzichtig, hoor. Twee mensen per keer en maximaal een half uur. Het is ons dierbaarste bezit."


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipWaddinxveen.

Meer berichten