Britta Maria zingt en viert de Franse chansons.
Britta Maria zingt en viert de Franse chansons. Foto: pr

Franse chansons; ‘De weemoed maar ook de levenslust van Charles Aznavour spreken mij aan’

Cultuur 231 keer gelezen

Waddinxveen - Het programma Chansons! met Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk heeft de belangstelling voor de Franse chansons weer doen opbloeien. Cultuurhuys De Kroon speelt hierop in en heeft Britta Maria met haar tour met chansons van Aznavour naar Waddinxveen weten te halen. Ze treedt op, op zaterdag 6 november, kaarten via De Kroon.

Via een medewerker van het Cultuurhuys maakt Hart van Holland even kort kennis met de zangeres. “Al enige jaren maak ik theaterconcerten waarin ik het Franse lied zing en vier. We speelden daarin al regelmatig de chansons van Charles Aznavour. Zijn chansons spreken me zeer aan, de weemoed maar ook de levenslust en de poëzie van zijn teksten. Zijn levensloop is eveneens zeer interessant en aangrijpend, hij heeft moeten knokken om een geliefde zanger te worden. De Fransen moesten lange tijd niets van hem hebben. Tot Edith Piaf hem zag optreden. Zij geloofde in zijn talent en heeft hem onder haar hoede genomen.” 

Britta Maria toert met een trio waar ook haar echtgenoot Maurits Fondse deel van uit maakt. Lastig? “Ja en nee. Ja, omdat we samen onze passie voor het chanson bij elkaar kwijt kunnen en omdat onze stemmen prachtig samen klinken. Maar uiteraard zijn er ook wel eens meningsverschillen en kan het hoog oplopen.”

Concert 6 november, 20.15 uur.