Bert van der Knaap (rechts) won van Maarten van der Vegt en daarmee de beker.
Bert van der Knaap (rechts) won van Maarten van der Vegt en daarmee de beker.

Van der Knaap pakt cup

Algemeen 267 keer gelezen

Waddinxveen - Het eerste belangrijke wapenfeit dit seizoen was het veroveren van de WSV Inter Nos-Cup door Bert van der Knaap op donderdag 2 mei. Hij speelde met de zwarte stukken en stond als 16e op de ranglijst. Hij wist in een tactische partij en sterk positioneel spel top 10-speler Maarten van der Vegt te verslaan. 

Koploper van de reguliere competitie Derek Zuurmond vergrootte zijn voorsprong door na een sterke opening opponent Hans van Woudenberg in korte tijd van het bord te spelen. Jan Breedijk is gestegen naar de zesde plaats door Wim Hennink op een nulletje te zetten. Met sterk aanvallend spel wist Hennink zijn tegenstander onder grote druk te zetten, maar nam vervolgens te veel risico wat hem een pion kostte en de partij eindigde in het voordeel van Breedijk.
Een passief spelende Ton van Nieukerke werd een snelle prooi voor Ruud Bosch. Tjalling Sybesma verrichtte een sterke opening tegen Eduard Philipse, maakte vervolgens een pion buit en behaalde met sterk positioneel spel de overwinning. Matthijs Groen bezorgde Wim Mulder zijn tiende nederlaag dit seizoen. Er was sprake van een gelijkopgaande strijd, maar in de slotfase bleek Groen de sterkere partij en won gewoon.
Voor meer informatie: www.wsv-internos.nl.