Vorig jaar ontving fotograaf Ton Bennemeer de Cultuurprijs.
Vorig jaar ontving fotograaf Ton Bennemeer de Cultuurprijs.

Genomineerden Cultuurprijs 2021 bekend

Cultuur 428 keer gelezen

Waddinxveen - De genomineerden voor de Waddinxveense Cultuurprijs 2021 zijn bekend. Het gaat om mannenkoor De Gouwestem, Dick-Jan Thuis en Kamal Akawi. 

Dick-Jan Thuis laat via Twitter weten dat hij al voor de vierde keer is genomineerd. Thuis is de bedenker van de website ‘Waddinxveen, parel aan de Gouwe’; een database met tal van oude foto’s. Kamal Akawi is vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Waddinxveen en heeft vorig jaar een Nederlandse dichtbundel uitgegeven. Een bijzondere prestatie omdat Akawi oorspronkelijk uit Syrië komt en zich een paar jaar geleden pas in Nederland vestigde. 

Tijdens WadCultureel, in het weekend van 11 september, zal de Cultuurprijs worden uitgereikt. Of de coronaregels (max. 750 mensen bij een evenement in de openlucht) mogelijk nog roet in het eten kunnen gooien, is nu nog niet bekend. In de jury zitten onder meer: Erik Kooijman (initiatiefnemer Popschool Waddinxveen) en Sandra Orré namens de sectie Kunst en Cultuur van het Coenecoop College. 

De Waddinxveense Cultuurprijs (750 euro) wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage leverde aan het plaatselijke culturele leven. Ook wordt een aanmoedigingsprijs (150 euro) uitgereikt aan een persoon of groep om deze aan te moedigen om hun werk door te zetten.