Afbeelding
Centrum Camino
Advertorial

Thema-avond ‘Als kanker je gezin treft’ bij Centrum Camino

Algemeen 202 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Kanker zet je wereld op z’n kop. Niet alleen als de ziekte jezelf treft, maar ook voor dierbaren die dicht naast je staan. Centrum Camino in Nieuwerkerk is een inloophuis voor inwoners van Zuidplas en omgeving die leven met kanker, voor hun naasten en nabestaanden. Hier ben je welkom als je zelf ziek bent of bent geweest, maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden. Voor woensdag 27 maart organiseert Camino samen met PATIO (Erasmus MC) een thema-avond met de titel ‘Als kanker je gezin treft’. 

Als de diagnose kanker bij iemand wordt vastgesteld dan heeft dat vaak een enorme impact op het hele gezin. Vanaf dat moment gaat alles anders. Niet alleen qua emoties, maar het kunnen ook hele praktische dingen zijn. Wat vertel je je kinderen wel of niet, betrek je ze bij het zorgproces en hoe ga je om met hun emoties. Ieder gezinslid heeft zijn eigen verhaal, en ieder volwassene of kind heeft zijn eigen verdriet. Kinderen zijn erg veerkrachtig. Toch ervaren ook zij emoties en het kan zelfs zijn dat het gedrag verandert. Daar hoef je je op zich geen zorgen over te maken. Het hoort bij het verwerken van de nieuwe situatie. Het kan helpen om (jonge)kinderen te betrekken bij de situatie op een manier die hem of haar past. Toch kan het tegelijkertijd ook lastig zijn om het onderwerp, maar ook de emoties en gevoelens die erbij horen te bespreken. Tijdens de thema-avond gaan we hier verder op in, en er met elkaar over in gesprek. 

Jannet den Dekker is de spreker van deze thema-avond. “Jannet is sinds 2019 als ondersteuningsconsulent betrokken bij het patiënteninformatiecentrum oncologie (PATIO) van het Erasmus MC Kankerinstituut. Voor haar werk bij PATIO was Jannet en paar jaar actief voor stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker), en werkte zij als maatschappelijk werker in een revalidatiecentrum op de afdeling oncologie. 

Praktische informatie
De thema-avond op woensdag 27 maart wordt gehouden bij Centrum Camino, Schoolstraat 11 2912 CP Nieuwerkerk aan den IJssel. De avond is bedoeld voor ouders en verzorgers, maar opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom om de avond bij te wonen en deel te nemen. Inloop 19.30 uur, start programma 20.00 uur en einde 22.00 uur. De thema-avond is gratis. Graag van tevoren aanmelden via themaavond@centrumcamino.nl of scan de QR-code bij dit artikel. Je ontvangt een bevestiging van inschrijving. Wil je meer weten over Camino, over de activiteiten die zij organiseren, of wil je zelf een bijdrage leveren? Kijk dan op www.centrumcamino.nl 

Scan deze code om je aan te melden voor de thema-avond.