Gabi Tüski-Knol (rechts) liep even binnen voor een kop thee en een praatje. (tekst en foto: Nicole Lamers)
Gabi Tüski-Knol (rechts) liep even binnen voor een kop thee en een praatje. (tekst en foto: Nicole Lamers)

Net nu het koud wordt, gaat de huiskamer in het SK-Lab dicht

Algemeen 975 keer gelezen

Waddinxveen - Sneeuwt het eindelijk (weliswaar natte sneeuw) en is het echt wel een beetje koud, gaat de warme huiskamer in het SK-Lab op de hoek bij de Passage na vrijdag 10 maart alweer dicht. 

Deze week is het de laatste week dat mensen uit energiebesparing of gewoon voor de gezelligheid even binnen kunnen wippen, van woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Een warme huiskamer die sinds 15 februari door de gemeente Waddinxveen aan inwoners wordt aangeboden om te studeren, te werken of te chillen. Elke keer zou er wel een klein groepje mensen gebruik van hebben gemaakt. Dat is de officiële lezing van de gemeente. Bij een spontaan bezoek op donderdagochtend 9 maart wordt dat beeld bevestigd. Naast Peter van den Boogert die namens de gemeente Waddinxveen in de huiskamer is te vinden en vrijwilliger Sylvia, ook bekend als raadslid, komt de 52-jarige Gabi Tüski-Knol spontaan binnenlopen. “Ik was getriggerd door het bord dat buiten staat en waarop ik werd uitgenodigd voor een kop thee. Ik kom net terug van de fysio en reed toevallig voorbij.” Ze wist niets van dit initiatief af, maar vindt het wel een goed idee. “Maar of het de mensen bereikt voor wie het bedoeld is, vraag ik me af. Ik kom niet om me op te warmen bijvoorbeeld. Hoewel ik volgende week best wel een dagje hier zou kunnen komen werken met mijn laptop.” Van den Boogert moet haar teleurstellen. “Wellicht wordt na melding hiervan besloten om toch nog even door te gaan met deze huiskamer”, zegt hij. “Maar in principe stopt het.” Het liep in voorgaande weken nou ook weer niet storm (gemiddeld zo’n vijf bezoekers per dag). 

Tüski is de deur nog niet uit of Anneke Hoogendoorn (54) staat in het SK-Lab. Ze is hier nog nooit eerder geweest, maar had iets gelezen over een huiskamer en energiecoach en wil daar wel graag mee in contact komen. Ze woont in een flat boven de kelderboxen aan de Passage en zegt het ijskoud te hebben. “Zelfs met mijn moonboots aan. Ik stook zo min mogelijk, maar moet straks wel 190 euro betalen. Ik heb wel oren naar mogelijke tips van een energiecoach.” Van den Boogert noteert alles, de vrijwilliger zorgt voor een bakkie troost.