Paul van Laak. (foto: archief HvH)
Paul van Laak. (foto: archief HvH)

Paul van Laak blijft bij HCW

Algemeen

HOCKEY
Waddinxveen – Paul van Laak blijft ook in het nieuwe seizoen trainer van HC Waddinxveen. Hij wisselt het eerste herenteam in voor het eerste damesteam van de club.

De overgang hing al een tijdje in de lucht en is nu officieel. “De club wilde graag dat ik bleef en ik heb het zelf ook erg naar mijn zin hier. Het herenteam heeft ervoor gekozen een klasse lager te gaan spelen. Ze gaan verder als gezelligheidsteam. Persoonlijk vind ik dat jammer, want we hadden afgelopen seizoen in de derde klasse duidelijk vordering gemaakt.” Met de terugkeer naar de vierde klasse en het afscheid van prestatiehockey vond HC Waddinxveen het niet langer te verdedigen dat het team nog een betaalde trainer zou krijgen. Dat hield automatisch in dat Van Laaks dienstverband zou stoppen. “De club heeft echter meteen aangegeven dat zij mij wilde behouden. Ik ga komend seizoen naar de dames, maar mijn takenpakket wordt nog uitgebreider. Het is ook de bedoeling dat ik jeugdtrainers ga ondersteunen en clubscheidsrechters ga begeleiden. Daarnaast ga ik me bezighouden met sponsorwerving.”
De HCW-dames eindigden vorig seizoen met twee punten op de laatste plaats in de vierde klasse. Desondanks ziet Van Laak mogelijkheden. “De meiden willen graag. De helft van het team is vernieuwd. Er stromen veel meiden door vanuit de A-jeugd.”