Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Sloop aan de Beukenhof. (foto: archief Hart van Holland)</p>

Sloop aan de Beukenhof. (foto: archief Hart van Holland)

Prijzen appartementen Beukenhof

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De goedkoopste appartementen in het nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Beukenhof kosten (voorlopig) 265.000 euro, vrij op naam. Dat zei wethouder Kirsten Schippers na vragen vanuit de gemeenteraad.

Aan de Beukenhof komen in totaal 25 appartementen: elf in een prijsklasse tot 355.000 euro (oppervlakte van 65 vierkante meter en de grens van de nationale hypotheekgarantie), zeven in de prijsklasse 355.000 - 400.000 euro en zeven stuks boven de 4 ton.

CDA-raadslid Frans Schwiebbe had moeite met de kwalificatie die de gemeente geeft aan de appartementen. Ze zouden voor starters en doorstromers zijn. “De woningen zijn niet echt goedkoop. Voor starters is dit onhaalbaar. Je moet een jaarinkomen hebben van meer dan vijftigduizend euro en dan nog een paar duizend euro extra geld meenemen.” Ook qua doorstroming heeft Schwiebbe weinig vertrouwen. Het raadslid vroeg zich hardop af of het mogelijk is Waddinxveners voorrang te geven, waardoor doorstroming gestimuleerd wordt. Dat is volgens wethouder Schippers echter niet mogelijk. “Het is vrije sector.” Bij andere partijen leefden veel vragen over de verkeersafwikkeling en de parkeerdruk in de omgeving. “Qua parkeren lijkt het kielekiele”, merkte Pauline Schepers (VVD) op. Corné Verduijn (PCW) maakte zich vooral zorgen over de noordkant van het gebied, waar de Theo Thijssenschool, hotel De Unie en de Brugkerk staan. “We weten allemaal dat er ontwikkelingen gaande zijn in dat gebied.” Verduijn schermde al met een motie voor onderzoek naar de parkeerdruk in de toekomst.
(Erik van Leeuwen)

Meer berichten