Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Platform: ‘Inzet touringcars totaal onacceptabel’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken vindt de wijze waarop kwetsbare kinderen in Waddinxveen momenteel worden vervoerd van en naar school (met touringcars) ‘totaal onacceptabel’ en noemt het ‘in strijd met de rechten van het kind’.

Wegens personeelstekort is het leerlingenvervoer onlangs aangepast door vervoersmaatschappij Connexxion en zijn twee touringcars ingezet. Het platform meent dat ‘de kinderen onnodige risico’s lopen’ hierdoor. Er zou een gebrek zijn aan goede begeleiding, kinderen zouden veel te laat op school aankomen en voor deze doelgroep zouden al deze veranderingen zoals diverse chauffeurs niet goed zijn. Het platform belooft in een persbericht vervolgstappen te gaan ondernemen.

De gemeente heeft in een brief aan ouders laten weten de gang van zaken te betreuren en meent dat er helaas ook nog geen oplossing is gevonden. Ook Connexxion heeft een brief aan de ouders geschreven en laat weten dat de oorzaak van het probleem echt moet worden gevonden in personeelstekort; een probleem waar ‘diverse sectoren in Nederland op dit moment mee hebben te kampen’. 

Connexxion schrijft: “We hadden graag ruim voor augustus voldoende professionele en betrokken taxichauffeurs met de juiste opleiding willen aannemen. Daarbij hadden we gerekend op de overname van een gedeelte van de chauffeurs die al werkzaam waren voor de vorige vervoerder. Dit viel echter tegen. Een groot deel van deze medewerkers koos voor een ander beroep of een andere werkgever.”

Om er toch voor te zorgen dat alle leerlingen vanaf de start van het schooljaar dagelijks naar school werden gebracht, heeft Connexxion, in overleg, ervoor gekozen om onderaannemers (andere taxibedrijven) in te zetten. “Met behulp van deze collega-vervoerders konden we alsnog een erg strakke maar sluitende planning maken. Daarbij hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk vaste chauffeurs op vaste routes te zetten, zodat de leerlingen niet telkens met nieuwe gezichten worden geconfronteerd. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd te lukken. We begrijpen dat dit tot onrust en onvrede heeft geleid.” 

Connexxion heeft haar excuses aangeboden en belooft beterschap. Het bedrijf heeft extra recruiters aangenomen die zich volledig gaan richten op het werven van nieuwe taxichauffeurs.

Meer berichten