Wethouder Brigitte Leferink kwam ook even een kijkje nemen. (foto en tekst: Annette van den Berg)
Wethouder Brigitte Leferink kwam ook even een kijkje nemen. (foto en tekst: Annette van den Berg)

Jongeren nemen stokje over bij Burendag in Roemer Visscherstraat

Human Interest 642 keer gelezen

Waddinxveen - Jongeren namen zaterdag 25 september de taken van hun voorgangers over. Voor Inge, Jeroen, Joost en Stephan was het de eerste keer dat ze zelf de Burendag in de Roemer Visscherstraat organiseerden. Voor kinderburgemeester Linn Boogaard was de opening haar eerste officiële taak. 

Vijftien jaar lang organiseerden Elly Kuiper, Eline Boelema en Rianne van den Bosch de Burendag in de Roemer Visscherstraat, maar in 2018 vond het drietal het wel mooi geweest. Hun kinderen mistten het feest. “Toen dachten we: dan gaan we het toch zelf doen”, zegt Inge Kuiper (20). Samen met haar broer Jeroen (16), Stephan Boelema (19) en Joost van den Bosch (14) wilde ze er weer iets leuks en gezelligs van maken. 

In december 2019 stapten de vier naar het wijkplatform om budget aan te vragen. Het wijkplatform was blij met het initiatief van de jongeren. “Het werd voorheen altijd groots gevierd”, aldus Quirien Groenendijk, voorzitter van het wijkplatform. “Helaas kon het feest vorig jaar niet doorgaan door coronamaatregelen en moest het doorgeschoven worden.”

Kuiper die sportmanagement studeert, heeft door haar opleiding wel wat ervaring met organiseren. “Maar het is raar om dat met jongere gasten te doen in plaats van met mensen van de opleiding”. Stephan schenkt behendig limonade in en is in zijn element met alle drukte om hem heen. “Het is een mooie voorbereiding op de studie die ik wil doen: social worker.” 

Vorig jaar zat hij op de pabo, maar dat beviel hem niet. De onlinelessen in coronatijd braken hem op. “Bij social work ben je vrijer dan in het onderwijs. Dat past beter bij mij.” 

Kinderburgemeester Linn werd twee weken geleden geïnstalleerd. Het doorknippen van het lint over de Roemer Visscherstraat was haar eerste opdracht. De vier organisatoren hebben eer van hun werk. 

Al bij de opening zijn er volop kinderen die genieten van het springkussen, de stormbaan en de andere attracties. Ouders staan gezellig te kletsen. “We zijn trots op de jongere garde”, zegt moeder Rianne. “ Vanavond zijn ze vast gebroken”, vult moeder Elly aan.