Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Liva van Steensel hangt de nieuwe ambtsketen om bij haar opvolger Linn Boogaard. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)</p>

Liva van Steensel hangt de nieuwe ambtsketen om bij haar opvolger Linn Boogaard. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Wisseling van de wacht: Liva uitgezwaaid, Linn geïnstalleerd

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De gemeente Waddinxveen heeft dinsdag 14 september afscheid genomen van de eerste kinderburgemeester en haar opvolger geïnstalleerd. Liva van Steensel werd bedankt voor haar diensten in het afgelopen jaar, Linn Boogaard neemt haar rol over.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal met familie van de vertrekkende en nieuwe kinderburgemeester, een vertegenwoordiging van de de gemeenteraad en Sylvia Best. De kunstenares was ook dit jaar weer gevraagd om de ambtsketen van de nieuwe kinderburgemeester te ontwerpen.

De officiële ambtsketen van Waddinxveen geldt hiervoor als basis. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis roemde de inzet en het enthousiasme waarmee Liva van Steensel het afgelopen jaar haar rol als kinderburgemeester vertolkte. “Het was door corona geen gemakkelijk jaar, maar je hebt je er fantastisch doorheen geslagen.” De eerste kinderburgemeester van Waddinxveen blikte terug: “Ik heb veel geleerd en ook leuke en bijzondere dingen gedaan, zoals het bezoeken van de dertigduizendste inwoner.” Haar opvolgster, Linn Boogaard, stak er volgens burgemeester Nieuwenhuis bovenuit in de ‘selectieprocedure’.

Van de Waddinxveense basisscholen hadden zich in totaal tien kandidaten gemeld. “Met drie hebben we een soort sollicitatiegesprek gehouden. Bij jou hadden we meteen: zo, daar zit wel iemand. Je praatte honderduit.” De nieuwe kinderburgemeester is leerling van de gereformeerde basisschool Kleurrijk. Ze voetbalt en houdt van dieren. “Ik heb een hamster en een cavia.” Maar ze heeft volgens haarzelf nog voldoende tijd om de taak van kinderburgemeester uit te voeren. “Dat doe ik in mijn vrije tijd.” 

Ze houdt er rekening mee dat ze straks niet meer anoniem over straat kan lopen. “Ik ben bang dat veel mensen mij gaan herkennen.” Dat is volgens Nieuwenhuis niet erg. “Je bent de vertegenwoordiger van alle Waddinxveense kinderen.” Burgemeester Nieuwenhuis gaf tijdens de bijeenkomst ook aan dat Waddinxveen toewerkt naar een kindergemeenteraad. “We zijn nog zoekende en doen het in kleine stapjes.”

Meer berichten