Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Merino zet de ijskar nu in, zoals hier bij de Theo Thijssenschool, zolang de zaak aan de Nesse door werkzaamheden aan de hefbrug niet te bereiken is.</p>

Merino zet de ijskar nu in, zoals hier bij de Theo Thijssenschool, zolang de zaak aan de Nesse door werkzaamheden aan de hefbrug niet te bereiken is.

Ondernemers aan Nesse sceptisch over compensatie door brugonderhoud

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De Theo Thijssenschool in Waddinxveen sloot afgelopen week feestelijk het schooljaar af. Speciaal voor deze gelegenheid was Ferry Zeilstra van ijssalon Merino uitgerukt met zijn ijskar om de leerlingen van een koude traktatie te voorzien.

Merino, waar Zeilstra met zijn vrouw Lotte sinds 2019 eigenaar van is, is momenteel gesloten. De ijssalon aan de Nesse is sinds zaterdag 26 juni nauwelijks te bereiken. Dit komt door de werkzaamheden aan de hefbrug waardoor de straat grotendeels is afgezet bij de ijssalon. Om toch wat omzet te genereren gaat het echtpaar op pad met de ijskar. De provincie Zuid-Holland had hen gewezen op de dag dat het schooljaar zou worden afgesloten.

Eerder verliepen de gesprekken met de provincie over de overlast die de brugwerkzaamheden bezorgen nog moeizaam. Zeilstra had een alternatief verkooppunt aangevraagd bij de tijdelijke pontonbrug over de Gouwe. Dit bleek echter niet mogelijk. “Als de provincie dit voor ons zou regelen, dan moeten ze dat ook voor anderen doen, dus dat kon niet”, aldus Lotte Zeilstra.

Uiteindelijk bood de provincie alleen compensatie aan voor het omzetverlies. Dit kan Merino na afloop van de werkzaamheden aanvragen. Zeilstra: “We begrijpen dat de veiligheidszone rondom de brug belangrijk is zolang de werkzaamheden bezig zijn, maar we zitten zo slecht in de hoek. We hadden meer van de provincie verwacht.”

Dat de werkzaamheden in de zomermaanden vallen is een extra domper voor Merino. “Dat het nu niet zulk mooi weer is, is eigenlijk een opluchting voor ons, maar we weten dat dit binnenkort zal omslaan.”

Moeite
Grieks restaurant Kreta, dat naast Merino zit, is door de werkzaamheden momenteel ook slecht te bereiken. Sjors Bachtsevanis heeft ervaring met de compensatieregelingen van de provincie, die hij bij eerdere onderhoudsbeurten van de hefbrug ook heeft aangevraagd. Hij is er sceptisch over. “Dat kost zoveel tijd en moeite dat het eigenlijk weinig zin heeft.”

Het onderhoud aan de hefbrug duurt nog tot en met 25 juli. Tot dan is er voor fiets- en voetverkeer een tijdelijke pontonbrug om de Gouwe over te steken. Wegverkeer moet omrijden.

Meer berichten