Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pxhere
Afvalbeleid

Gft-afval en etensresten nóg beter scheiden

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - Het scheiden van waardevolle grondstoffen in deze regio gaat goed, maar kan op sommige onderdelen nog beter. Dit laat afvalverwerkingsbedrijf Cyclus weten.

In deze regio wordt het groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden van het restafval en dat wordt, volgens de afvalverwerker, goed gedaan. Cyclus zamelde in 2020 meer grondstoffen in. Zo was er bij het gft+e (etensresten) een toename van vijf procent ten opzichte van 2019. 

Maar volgens Cyclus is er nog veel meer winst te behalen; de regionale sorteeranalyse laat zien dat nog 37 procent van het restafval bestaat uit gft+e- afval. Daarom wordt deze maand extra de aandacht gevestigd op deze afvalstroom.

Zo kunnen inwoners een online kennisquiz maken op de website van Cyclus en maken zij kans op een gft+e-keukenbakje inclusief biologische afbreekbare zakjes om het keukenafval makkelijker te scheiden. 

Meer informatie over de campagne en het scheiden van gft+e-afval is te vinden op www.cyclusnv.nl/gfte of kijk op de facebookpagina van Cyclus.

Meer berichten