Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Wie &#39;t Suyt 2 gaat ontwerpen, is nog de vraag.</p>

Wie 't Suyt 2 gaat ontwerpen, is nog de vraag.

(Foto: Pixabay)

Voorontwerp ligt ter inzage, maar ‘t Suyt 2 heeft nog geen kandidaat voor de realisatie gevonden

  •   keer gelezen

Waddinxveen - In het gebied tussen de Onderweg, ‘t Suyt 1 en voetbalvereniging Be Fair moet ‘t Suyt 2 komen. Het gaat om 160 woningen, van sociale huur tot aan dure koopwoningen, maar er is nog geen marktpartij gevonden die het bouwplan ontwerpt. 

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt nu zes weken ter inzage. In het voorstel van het college staat heel expliciet dat er geen dure eengezinswoningen worden gerealiseerd en dat voor het grootste deel is ingezet op laagbouw. 

Uitgegaan wordt van 30 procent sociale huurwoningen, 12 procent middeldure huurwoningen, 10 procent goedkope koopwoningen, 10 procent middeldure koopwoningen en 38 procent dure koopwoningen.

De verschillende typen (ook enkele gestapelde woningen met een maximale bouwhoogte van 13,5 meter) kunnen overal in het plangebied gerealiseerd worden. Deze flexibiliteit is volgens de gemeente nodig omdat er nog geen planontwerper is.

Duurzaam
Duurzaamheid staat bij de ontwikkeling van de wijk hoog in het vaandel. Hoeveel verharding is toegestaan in de tuinen is vastgelegd, alsook dat bijgebouwen alleen maar mogelijk zijn indien er een vegetatiedak op komt of zonnepanelen op worden geplaatst.

Het plangebied valt onder twee bestemmingsplannen. Een daarvan staat het bouwen van 120 huizen toe, op het andere bestemmingsplan rust een agrarische bestemming en dus is voor dit gedeelte een nieuw bestemmingsplan nodig.

De raad heeft eerder al ingestemd met het stedenbouwkundig plan en volgens de Omgevingsdienst Midden-Holland zijn er geen belemmeringen wat milieu betreft.

Meer berichten