Twee bedrijfspanden op last van burgemeester gesloten
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief

Twee bedrijfspanden op last van burgemeester gesloten

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Een bedrijfspand aan de Kromme Esse en een bedrijfspand aan de Maarten Schoutenstraat in Waddinxveen zijn op last van burgemeester Nieuwenhuis voor drie maanden gesloten. In een van de panden is een hennepkwekerij aangetroffen en in het andere pand zijn sporen van hennepteelt gevonden. 

Het pand aan de Kromme Esse werd eind vorige week direct dichtgespijkerd omdat hier ook sprake was van illegale bewoning door arbeidsmigranten. “Het ging om illegale bewoning onder onveilige omstandigheden, dan moet je bijvoorbeeld denken aan het niet in acht nemen van de brandveiligheid”, legt Nieuwenhuis uit.

Bij het pand aan de Maarten Schoutenstraat heeft de inval al in januari plaatsgevonden, maar is het pand pas vorige week op last van de burgemeester gesloten. Hier was minder spoed bij en vooraf aan het besluit van de burgemeester kon eerst nog een bestuurlijke rapportage worden gemaakt, zoals de officiële procedure is. Bij de Korte Esse ging het om een spoedsluiting en volgt de bestuurlijke rapportage later.

Bij één van de zaken heeft het Openbaar Ministerie een zaak opgestart. Hier is een verdachte in beeld.

Malafide praktijken
Nieuwenhuis geeft zelf aan dat hij sterk inzet op het stoppen van ‘malafide praktijken’ in zijn gemeente. “We hebben regionaal afgesproken met elkaar hier sterk op in te zetten. Er zijn honderden bedrijven in Waddinxveen en duizenden inwoners die elke dag keihard werken. Als er dan mensen zijn die denken door de mazen van de wet te kunnen kruipen, hebben die het mis. Niet hier, niet in Waddinxveen.”

Vergeleken met Alphen heeft gemeente Waddinxveen relatief veel sluitingen op haar conto, weet Nieuwenhuis. “Maar in vergelijking met Zuidplas en Gouda lopen we redelijk in de pas”, aldus de burgemeester.

Meer berichten