'Plaats geen afval naast de container', is het dringende advies van wethouder Leferink.
'Plaats geen afval naast de container', is het dringende advies van wethouder Leferink. Foto: W. de Lange

‘Ratten dood op straat’ bij afvalbergen

Algemeen Afvalbeleid

Waddinxveen – Wethouder Brigitte Leferink (CDA) heeft inwoners van Waddinxveen opgeroepen om geen afval naast containers te plaatsen, ook niet als deze vol zijn. Ze reageerde hiermee op de onwenselijke situaties die na de feestdagen ontstond en waarbij op diverse plekken groot overlast van afval was.

Volgens John van der Steldt (WeWa) liep het op sommige plekken in Waddinxveen bij afvalpunten compleet uit de hand. Hij stelde ook dat Cyclus, de gemeentelijke afvaldienst, nauwelijks afval had opgehaald. “De ratten lagen op sommige plekken dood op straat.”

Wethouder Leferink gaf aan dat Cyclus wel degelijk extra rondes heeft gedraaid, maar dat het aanbod te groot was.

“Het is niet goed als mensen hun afval naast containers plaatsen. Daarmee creëren ze hun eigen afvalberg. Ik roep inwoners op om afval niet buiten de containers te plaatsen. We dragen met zijn allen de verantwoordelijkheid om het netjes te houden. Nog meer rondes maken kan altijd, maar dat kost ook meer geld.”

Ingezonden brief
Voor veel inwoners is zo’n beeld als hierboven, een doorn in het oog. Ook bij Wim de Lange die hier onlangs nog een brief over schreef voor de rubriek ‘Ingezonden’ in Hart van Holland en deze foto aanleverde.