Gemeente wil ouderinitiatieven combineren
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het postkantoor in vroeger tijden.</p>

Het postkantoor in vroeger tijden.

(Foto via Facebook Waddinxveen Parel aan de Gouwe)

Gemeente wil ouderinitiatieven combineren

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente wil dit jaar bekijken of diverse ouderinitiatieven voor zorgwoningen zijn te combineren. Op de plek van het voormalige postkantoor (Kerkweg-Oost 155-157) zijn al heel lang nieuwbouwplannen, er is daar ruimte voor maximaal 24 zorgwoningen. 

Het plan was een initiatief van ontwikkelaar Zorgvastgoed Waddinxveen en zorgorganisatie ASVZ, maar uit een memo van het college bleek onlangs dat beide partijen inmiddels afscheid van elkaar hebben genomen waardoor het ouderinitiatief ATOS, dat was gekoppeld aan zorgorganisatie ASVZ, geen plek meer krijgt in het nieuwe gebouw.

Inmiddels is duidelijk dat in 2019 door de gemeente ook al gesprekken zijn gevoerd met een ander ouderinitiatief dat op zoek is naar woonruimte voor circa zes kinderen met een beperking. Deze groep heeft contact met zorginstelling Ipse de Bruggen. 

De gemeente oppert nu om de ouderinitiatieven mogelijk te combineren. Of dit dan uitmondt in nieuwbouw op de voormalige postkantoorlocatie, is de vraag. Die grond is niet in eigendom van de gemeente. Overigens benadrukt de gemeente vooral een faciliterende rol in het geheel te hebben. 

Meer berichten