Henry ten Zijthoff naast zijn dochter, tevens raadslid, Nikki ten Zijthoff.
Henry ten Zijthoff naast zijn dochter, tevens raadslid, Nikki ten Zijthoff. Foto: archief

Oude bekende in de raad

Politiek 424 keer gelezen

Waddinxveen - De lege plek van het onlangs overleden raadslid Jan van der Loo (PvdA/GroenLinks) wordt ingenomen door een oude bekende: Henry ten Zijthoff.

Dit laat de fractie, die nu nog uit Halvard Jan Hettema en Nikki ten Zijthoff (dochter van) bestaat, weten. Ten Zijthoff was vóór Martin Kraaijestein wethouder, maar trad af om gezondheidsredenen. De komende week buigt de fractie zich over de onderlinge taakverdeling. Duidelijk is al wel dat Henry ten Zijthoff de fractievoorzitter zal zijn.

Van der Loo (80) overleed vorige maand onverwachts, vlak voor kerst vond de uitvaart plaats. Volgende week, op 12 januari, gaan de commissievergaderingen weer van start.

Henry ten Zijthoff die onder andere jeugdzorg, wonen en grondzaken in zijn portefeuille had als wethouder, vertrok nadat hij bekend maakte ‘oververmoeid’ te zijn. Ten Zijthoff werd wethouder na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Daarvoor had hij er twee termijnen als raadslid opzitten. In 2014 was hij degene die de PvdA en GroenLinks lokaal liet samensmelten.