Logo hartvanwaddinxveen.nl
Henry ten Zijthoff. (foto: archief HvH)
Henry ten Zijthoff. (foto: archief HvH)

Wethouder Henry ten Zijthoff stopt

  •   390 keer gelezen

Waddinxveen - Wethouder Henry ten Zijthoff (PvdA/GroenLinks) stopt als dagelijks bestuurder van de gemeente Waddinxveen. Deze week treedt hij voor het laatst op als wethouder en vrijdag is zijn laatste werkdag. Ten Zijthoff zegt om gezondheidsredenen op te stappen.

De 67-jarige Ten Zijthoff die onder andere jeugdzorg, wonen en grondzaken in zijn portefeuille heeft, zegt 'oververmoeid' te zijn. "Ik heb er twee maanden mee lopen worstelen of ik zou stoppen. Maar als je doorgaat, val je om en dat wil ik niet, ook niet voor mijn familie en vrienden. En dus heb ik geluisterd naar mijn lichaam."

Ten Zijthoff werd wethouder na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Daarvoor had hij er al twee termijnen als raadslid opzitten. In 2014 was hij degene die de PvdA en GroenLinks lokaal liet samensmelten, de laatste verkiezingen stonden meer in het teken van vader-dochter (Nikki ten Zijthoff is sinds 2018 raadslid voor de PvdA/GroenLinks).

Ten Zijthoff zegt met trots terug te kijken op zijn wethouderschap van ruim anderhalf jaar. "Ik heb een heleboel dingen bereikt, in het sociaal domein, maar ook voor de jeugd en Souburgh." De komende weken wil hij 'eerst zijn hoofd leeg maken'. "En daarna zie ik wel weer wat ik ga doen. Ik ben in elk geval niet van plan om een bestuursfunctie in Waddinxveen te gaan vervullen, want ik wil straks niemand voor de voeten lopen." Burgemeester Nieuwenhuis zei in een persgesprek op dinsdagmiddag wethouder Ten Zijthoff te gaan missen. 

Meer berichten