Schooldirecteur Damsteeg en de projectleider van Boer Bouw openden symbolisch het nieuwe schoolgebouw.
Schooldirecteur Damsteeg en de projectleider van Boer Bouw openden symbolisch het nieuwe schoolgebouw. Foto: pr

Nieuwe Bethelschool in Waddinxveen bijna open

Algemeen 817 keer gelezen

Waddinxveen - Na de kerstvakantie is het zover, dan mogen de leerlingen van de Bethelschool naar hun nieuwe onderkomen aan de Lindengaarde 17a. Voorheen zat hier basisschool Kleurrijk, maar het 50 jaar oude gebouw heeft in de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan.

Volgens Aart Jan Damsteeg, directeur-bestuurder van de Bethelschool, was het een uitdaging om met 60 procent van het nieuwbouwbudget een school te bouwen dat slechts voor 30 procent was te hergebruiken. Uiteindelijk bleven ook alleen de vloer, de staalconstructie, enkele wanden en het dak intact. 

Damsteeg: “We gaven het gebouw een nieuwe buitenkant, legden er een nieuw dakpakket omheen, veranderden inwendig de indeling en daardoor ontstond een prachtig gebouw.”

Damsteeg noemt het een groot voordeel dat de lokalen ouderwets groot zijn. “Vaak zijn de lokalen in nieuwbouw kleiner. Door een patio in de school te overkappen ontstaat er ook ruimte voor een open leercentrum en dat geeft ook mogelijkheden om stappen te maken in onze onderwijsvisie voor de toekomst.”

Voor de verbouwing is de hulp ingeroepen van architect Gert Arkema. Ook IJgenweis krijgt een plek in het nieuwe gebouw. Damsteeg: “Zo dragen we bij aan nieuwe kinderopvangplaatsen en realiseren we ook een peuterspeelzaal in het gebouw. We groeien door naar een integraal kindcentrum.” In de komende weken wordt het schoolplein ingericht.