Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Halvard Jan Hettema (archieffoto HvH)</p>

Halvard Jan Hettema (archieffoto HvH)

Halvard Jan Hettema stopt als fractievoorzitter

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Halvard Jan Hettema is per direct gestopt als fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks. Hij maakte dat donderdag 15 oktober bekend. Jan van der Loo volgt Hettema op, die overigens wel in de raad blijft.

Hettema geeft aan dat hij vanwege privéredenen aftreedt als fractievoorzitter. “De combinatie met mijn dagelijkse werkzaamheden en mijn taken als mantelzorger vragen mijn volledige aandacht. Als fractievoorzitter kan ik niet meer de tijd investeren die ik graag zou willen.”

Hettema zegt dat hij zijn taken als raadslid ‘met evenveel inzet zal blijven voortzetten’. “In de komende periode maak ik ruim baan voor mijn opvolger. Met veel vertrouwen in zijn capaciteiten draag ik het stokje over aan Jan van der Loo, die tot de verkiezingen van maart 2022 de taak van fractievoorzitter zal vervullen."

Hettema werd na de vorige verkiezingen in 2018 fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks, dat ook deel uitmaakte van het college dat onlangs is gevallen. In een periode van tweeënhalf jaar sneuvelden twee wethouders, Henry ten Zijthoff en Martin Kraaijestein.

Van der Loo zit sinds 2018 in de raad.

Meer berichten