De zelf ontworpen en gemaakte grafsteen op de algemene begraafplaats in Waddinxveen.
De zelf ontworpen en gemaakte grafsteen op de algemene begraafplaats in Waddinxveen. Foto: Yvonne Hoogendoorn

Rouw en verdriet omzetten in iets positiefs

Human Interest 269 keer gelezen

Waddinxveen - Eerder deze maand was het Wereld Alzheimer Dag en werd daar op tal van plekken in de wereld bij stil gestaan. Yvonne Hoogendoorn heeft op 24 februari van dit jaar haar moeder verloren aan deze ziekte. Zij heeft haar eerste rouwperiode gebruikt om haar verdriet en verlies om te zetten in iets creatiefs. 

Ze schrijft: “Mijn ouders hebben altijd gezegd dat, mocht het zover komen, zij geen grafsteen op hun graf wilden. Dat vonden ze veel te duur voor die enkele keer dat er iemand komt. Ik heb toen gevraagd of ik dan zelf iets voor hen zou mogen maken. Dat vonden ze prima, en toen mijn moeder vorig jaar ernstig achteruit ging ben ik een ontwerp gaan maken.”

Hoogendoorn beoefent al jarenlang een hobby: mozaïeken en is hiermee dan ook aan de slag gegaan. “Mijn jongste zus reageerde enthousiast en vroeg of ze ook mee mocht doen.” En zo gingen ze samen aan het werk. Op bovenstaande foto is het resultaat te zien na maandenlang hard werken.

“Toen mijn moeder in februari kwam te overlijden, zijn we wat meer haast gaan maken en vorige maand is de steen geplaatst.” De gezusters zijn trots op het resultaat en laten dit dan ook graag zien aan de lezers van Hart van Holland.