Trainer Bert de Best laat zijn spelers een kopspelletje doen.
Trainer Bert de Best laat zijn spelers een kopspelletje doen. Foto: Erik van Leeuwen

Scherpte bij Be Fair vanaf de start

Sport 331 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De verzengende hitte van afgelopen week was voor trainer Bert de Best geen reden om het wat rustiger aan te doen. De selectie van Be Fair kon meteen bij de eerste, zeer warme trainingsweek aan de bak. “We doen niet meer aan excuses.”

Door Erik van Leeuwen

De Best is altijd een ‘praatgrage’ trainer die bovendien goed uit zijn woorden komt. Zaterdag bij de derde training van afgelopen week bleef zijn vocabulaire beperkt.

Toen hij en assistent Gerrit van den Berg om tien uur ’s morgens het startsein hadden gegeven voor de volgende sessie beperkte hij zich tot vier woorden. ‘Scherpte, dodelijk zijn en killen’ klonk het achter elkaar op het veld.

Daarmee bleef niets aan duidelijkheid te wensen over. Hij wil een scherper Be Fair komend seizoen met meedogenloze spitsen. Vorig seizoen miste zijn ploeg te veel kansen. “Ik zit er altijd bovenop, maar nu nog wel meer”, zei hij na de derde training. “Ik wil dat de jongens gaan beseffen dat er een tandje bij moet.”

Winnaars
Dat uit zich in trainingsvormen die een competitie in zich hebben. Na amper tien minuten warming-up onderwierpen De Best en Van den Berg de spelers aan een kopspelletje. Twee teams, waarvan de verliezende partij zich kon opmaken voor opdrukken. De Best: “Dat is misschien kinderachtig, maar ik wil winnaars zien.”

Hij heeft het idee dat zijn boodschap om meer drive te zien bij de spelers is aangekomen. “Ik heb niemand horen klagen over de warmte. Dat vind ik positief. Als je warmte al als excuus gaat gebruiken, doe je dat straks ook met andere dingen. We moeten het zelf gaan afdwingen.”

De Best koos er bewust voor om de eerste oefenwedstrijd pas na twee weken te spelen. “Ik wil eerst vijf goede trainingen in de benen hebben. De basis moet goed zijn en is goed als we zaterdag tegen Berkel oefenen.”