Logo hartvanwaddinxveen.nl
De technische staf van de selectie met vooraan Martin de Knegt (rechts) en Xander Pronk (midden).
De technische staf van de selectie met vooraan Martin de Knegt (rechts) en Xander Pronk (midden). (Foto: Erik van Leeuwen)

Werken aan drive: Be Fair wil beter jaar

  •   276 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Na een seizoen met allesbehalve denderende resultaten zijn Be Fair 1 en 2 vast van plan in de nieuwe jaargang hoge ogen te gooien. “De kwaliteit is er en als de drive goed is, kunnen we heel ver komen.”

Nadat twee weken geleden al afscheid was genomen van zes spelers (drie van het eerste, drie van het tweede) en daarmee het seizoen 2019/2020 officieel was afgesloten, had Be Fair afgelopen donderdag alweer de eerste kennismaking voor het nieuwe seizoen op het programma staan. 

Onder toeziend oog van voorzitter Piet Coevert, bestuurslid technische zaken Jozien Bonefaas en de andere leden van de technische staf, zetten Martin de Knegt en Xander Pronk hun handtekening onder een contract. De Knegt vervult komend seizoen de rol van verzorger, Pronk is de nieuwe trainer van het tweede elftal.

De overige zes leden van de technische staf verlengden al eerder hun contract. “Een mooi stel bij elkaar”, aldus Coevert, die hoopt op mooie resultaten. Die ‘mooie’ resultaten waren er in elk geval niet afgelopen seizoen. Toen de competitie in maart vanwege de coronacrisis werd stilgelegd, was Be Fair in de derde klasse terug te vinden op een zeer bescheiden plek op de ranglijst. De Waddinxveners waren middenmoters. 

“Zo voelde dat ook”, reageerde trainer Bert de Best, die nooit om de hete brij heen draait en dat ook donderdag niet deed. “Het was ronduit teleurstellend. Met de kwaliteiten die we hebben, hebben we onder de maat gepresteerd.”

Analyse
Tijdens de afgelopen maanden hadden De Best en zijn staf genoeg tijd om te analyseren waar het niet goed zat. De conclusie: de drive was niet goed. “Eigenlijk hebben we het hele seizoen achter de feiten aangelopen. Cruciaal, in negatief opzicht, was de wedstrijd tegen Sporting Leiden. We kregen negen gele en twee rode kaarten. We kwamen enorm in de kaartenlast te zitten, een volgende kaart betekende meteen een schorsing. Daardoor konden we niet of nauwelijks werken aan een vast basisteam.”

Het tweede elftal had het als promovendus in de reserve tweede klasse ook zwaar. “Het begin was nog wel aardig, maar daarna gleden we langzaam steeds verder weg”, aldus assistent-trainer Erik-Jan Codee. “De coronastop heeft ons gestopt, kun je wel zeggen. We stonden er niet best voor.”

Spelplezier
Met een nieuwe trainer gaat Be Fair 2 op herhaling in de reserve tweede klasse. In Xander Pronk, recentelijk actief bij de B-selectie van Den Hoorn, haalde de Waddinxveense club een oude rot in het vak binnen. Hij predikt spelplezier. “Daar begint het mee. Zonder plezier geen prestaties. Andersom trouwens ook”, aldus de 67-jarige inwoner van Zoetermeer.

Plaatsgenoot De Best denkt dat Be Fair een goede ‘transferzomer’ achter de rug heeft. “Ik vind het nog steeds jammer dat Martijn Kok voor CVC Reeuwijk heeft gekozen, maar we leven in een vrij land. We hebben een evenwichtige selectie, met gelukkig drie keepers.” Dat vindt keeper Leo de Boer, ooit prof bij FC Den Haag en AZ, ook. “Ik heb drie prima gasten. Drie is net even wat lekkerder werken dan met twee. Een beetje strijd, dat is ook goed.”

Meer berichten