Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het coronavirus wordt vaker vastgesteld bij Gouwenaars, meldt GGD Hollands Midden.
Het coronavirus wordt vaker vastgesteld bij Gouwenaars, meldt GGD Hollands Midden. (Foto: Klaus Hausmann/Pixabay )

GGD vraagt buurgemeenten alert te zijn na stijging coronabesmettingen in Gouda

  •   583 keer gelezen

Regio - GGD Hollands Midden meldt dat er een snelle toename is te zien in het aantal coronabesmettingen onder inwoners van Gouda. De gezondheidsdienst vraagt hen daarom goed op de gezondheid te letten en een test te laten uitvoeren bij (minimale) klachten. Buurgemeenten Waddinxveen en Zuidplas krijgen ook de oproep extra alert te zijn.

'Het coronavirus houdt zich niet aan stads- en dorpsgrenzen', zo staat te lezen in een bericht op de website van GGD Hollands Midden. De stijging van het aantal besmettingen in Gouda is volgens de GGD te verklaren doordat mensen met klachten zich te laat laten testen, waardoor zij weer anderen besmetten. De dienst verwacht dan ook dat ook de komende weken nog een stijging is waar te nemen.

Vorige week (27 juli tot en met 2 augustus) werden er 30 besmettingen in Gouda geconstateerd. Daar zijn deze week (tot en met donderdag) zeven besmettingen bij gekomen. 

De overige maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden in het bericht nog maar eens aangehaald. 'Het kost moeite, maar houd 1,5 meter afstand', erkent de GGD, die steeds vaker opmerkt dat mensen, op zowel openbare plekken als thuis, moeite lijken te hebben deze maatregel aan te houden. Ook is het van belang dat mensen goed meewerken aan isolatie- en quarantainemaatregelen, in het geval dat die nodig zouden zijn.

Meer berichten