Logo hartvanwaddinxveen.nl
Waddinxveen zag een piek in coronabesmettingen.
Waddinxveen zag een piek in coronabesmettingen. (Foto: archief HvH)

Piek aantal coronabesmettingen in Waddinxveen

  •   2130 keer gelezen

Waddinxveen - De laatste week voor de zomervakantie was geen beste voor Waddinxveen qua aantal personen dat besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Uit cijfers van de GGD Hollands Midden is te zien dat er een piek was vorige week (week 29). Het gaat om tien nieuwe besmettingen.

De cijfers zijn eerder zo hoog geweest in Waddinxveen, maar dat was net na de uitbraak van Covid-19. In week 14 (30 maart tot en met 3 april) was het aantal besmettingen in Waddinxveen tot dusver het hoogst: het waren er toen 12. Nu, na wekenlang een enkele besmetting hier en daar, is duidelijk een opleving te zien van het virus. Overigens heeft het tot dusver niet tot meer ziekenhuisopnames geleid en ook niet tot meer overlijdens.

Sinds 2 juni is er de mogelijkheid voor iedereen met klachten om getest te worden in één van de vier teststraten in de regio.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis laat desgevraagd weten dat de GGD een bron- en contactonderzoek is gestart en dat nog op de uitkomst wordt gewacht. "Het maakt nogal uit of het om individuen gaat of dat het om een cluster gaat, maar het laat maar weer zien hoe venijnig en hardnekkig het virus kan zijn. We hebben in Nederland de teugels dan wel laten vieren, maar alertheid blijft geboden."

Onlangs werd in Hillegom een uitbraak geconstateerd, daar liepen meer dan 20 mensen het virus op in een plaatselijk café. Mogelijk zijn hierdoor honderden anderen besmet.

Meer berichten