Logo hartvanwaddinxveen.nl
Van links naar rechts: burgemeester Nieuwenhuis, Niels Elgersma en minister Slob.
Van links naar rechts: burgemeester Nieuwenhuis, Niels Elgersma en minister Slob. (Foto: Nicole Lamers)

Minister Slob op visite bij Hart van Holland

  •   312 keer gelezen

Zevenhuizen/Waddinxveen - De redactie van Hart van Holland kreeg dinsdagmiddag op het kantoor in Zevenhuizen bezoek van minister Arie Slob van Onderwijs en Media. Hij was in gezelschap van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen. Aanleiding voor het bezoek was de financiële steun van de minister aan lokale media in coronatijd. Los daarvan mocht Hart van Holland in de afgelopen maanden ook rekenen op steun van de gemeente.

Door Nicole Lamers

Eigenaar van weekblad Hart van Holland Niels Elgersma reageerde dinsdagmiddag enthousiast op het werkbezoek. "De minister luisterde goed naar ons verhaal over onze overlevingsstrategie van de afgelopen maanden ten tijde van corona. We zijn natuurlijk als huis-aan-huisblad zonder abonnees erg afhankelijk van advertentie-inkomsten. Op het moment dat die wegvallen en je 'gewone kosten' gaan door, heb je natuurlijk wel een probleem." 

Elgersma vertelde aan de minister wat voor creatieve bijlagen hij de afgelopen maanden bedacht, waardoor Hart van Holland wist te overleven.

Samen met burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis werd door de allereerste, ingebonden editie van Hart van Holland uit 1978 gebladerd. Slob, geboren in Nieuwerkerk aan den IJssel, bleek veel met de krantenwereld op te hebben; hij vertelde in een grijs verleden gewerkt te hebben bij een huis-aan-huisblad.

Belangrijk
Burgemeester Nieuwenhuis stak niet onder stoelen of banken hoe belangrijk Hart van Holland voor de Waddinxveense samenleving is en legde aan de minister uit hoe het proces is verlopen om te komen tot een tijdelijke financiële ondersteuning vanuit de gemeente. "Dat mag iedereen best weten, het heeft nog geen drie minuten geduurd voordat het college eruit was. Wij erkennen het belang van lokale media."

Hoofdredacteur Silvia Markus vertelde hoe de redactie de afgelopen maanden te werk is gegaan en dat steeds aan landelijk coronanieuws een lokale draai is gegeven. Ook is volop aandacht besteed aan alle acties die op touw werden gezet vanuit de samenleving.

Minister Slob sloot zijn bezoek af door te zeggen dat hij waardering had en heeft voor de lokale media, maar wel hoopt dat alle partijen straks weer op eigen benen kunnen staan. Tot het einde van dit jaar is er door het Rijk 24 miljoen euro extra beschikbaar gesteld, bovenop de 11 miljoen euro die eerder al was vrijgemaakt.
Meer berichten