De EOD en de politie doorzochten maandag een woning aan de Esdoornlaan.
De EOD en de politie doorzochten maandag een woning aan de Esdoornlaan. Foto: AS Media

Burgemeester sluit woning aan de Esdoornlaan

Algemeen 2.847 keer gelezen

Waddinxveen - Op last van burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis is woensdag 10 juni de woning aan de Esdoornlaan voor een periode van drie maanden gesloten. Twee dagen daarvoor, op maandag 8 juni, werd de woning doorzocht door de recherche in verband met een onderzoek naar witwaspraktijken. 

Een 67-jarige man uit Gouda werd in verband hiermee aangehouden en een 55-jarige vrouw uit Waddinxveen die in de woning aan de Esdoornlaan werd opgepakt. In de omgeving van de woning werd tevens een explosief aangetroffen waarop de EOD (de explosievenopruimingsdienst) werd gealarmeerd. 

De periode van drie maanden kan verlengd worden. In een persbericht van de gemeente wordt alleen vermeld dat de burgemeester uit veiligheidsoogpunt tot dit besluit (van sluiting) is overgegaan. 

Nieuwenhuis kan en wil er ook niet meer over kwijt. Wel laat hij weten dat er een bewonersbrief is uitgegaan waarin mensen gewaarschuwd worden om de verleiding te weerstaan om mee te doen aan praktijken waardoor men 'snel rijk zou kunnen worden'. 

Nieuwenhuis: "Je begeeft je dan al snel in een crimineel circuit waar je niet makkelijk meer uitkomt." De ramen en deuren van de woning aan de Esdoornlaan zijn inmiddels afgesloten, de sloten zijn vervangen en de woning is verzegeld. Het verbreken van de zegel is strafbaar.