De huidige situatie.
De huidige situatie. Foto: Erik van Leeuwen

Clubs reageren positief op nieuwe hybride sporthal

Algemeen 454 keer gelezen

Waddinxveen – Hoewel het college bij de naar buiten gekomen plannen geen bedragen uit de doeken doet, is wel duidelijk dat de hybride sporthal stukken goedkoper zal zijn dan herbouw van De Dreef. Het verschil tussen de hybride sporthal en een nieuwe Dreef is zeker meer dan een miljoen euro.

In tijden van financiële tegenwind - Waddinxveen heeft een ernstig tekort op het sociaal domein – wordt dat door de fracties van de gemeenteraad met instemming begroet. “Financiën spelen zeker een rol”, benadrukte CDA-raadslid Trix de Kruijff. “Maar betaalbaarheid is zeker niet de enige voorwaarde. We nemen geen genoegen met een soort B-product.”

Ook andere fracties waren in eerste instantie enthousiast over de hybride hal. Wel waren er vragen over tribunes en de temperatuur in de hal. Voetbalvereniging ASW ziet het plan van de hybride sporthal helemaal zitten. “Het past prima in de ruimtelijke omgeving”, reageert voorzitter Gé Smakman desgevraagd. Dat zijn club ASW het pupillenveld moet opofferen voor de sporthal is volgens hem geen probleem. “We hebben met drie velden genoeg ruimte.” 

Smakman ziet vooral voordelen. “We hebben een grote zaalvoetbaltak met vijftien teams. We huren nu twee avonden per week De Dreef. Dat leidt toch tot afstand tussen de veld- en zaaltak. Met de hal voor de deur krijgt het verenigingsgevoel een geweldige boost.” 

Muizenloopje
Voor korfbalvereniging Korbis is het straks een muizenloopje van het clubhuis naar de hal als het zaalseizoen wordt afgebroken. “Het plan ziet er prima uit”, zegt Gerrit Jan van Delft van HC Waddinxveen. “Hoewel we geen grootverbruiker zijn, we huren in de winterperiode twee uur per week, zijn we vanaf het begin door de gemeente betrokken bij de plannen.”

Overigens staan in het Uitvoeringsprogramma Maatschappelijk Vastgoed meer plannen. Zo is het de bedoeling dat sportzaal Groenswaard in 2024 gerenoveerd wordt en sportzaal De Duikelaar in 2025. Renovatie is nodig om deze zalen te verbeteren, duurzamer te maken en hoge onderhoudskosten te voorkomen.