Ouderen van de Petteflat werden ook aangespoord om mee te doen op de muziek.
Ouderen van de Petteflat werden ook aangespoord om mee te doen op de muziek. Foto: Miranda Heemskerk

Draaien met die heupen

Human Interest 353 keer gelezen

Waddinxveen - Veel ouderen moeten in deze coronaperiode voor hun eigen veiligheid en gezondheid hun familieleden missen, maar er wordt in Waddinxveen van alles aan gedaan om de oudere dorpelingen niet te laten verpieteren. Krijgen ze geen kaarten of tekeningen van kinderen of kleinkinderen, dan ontvangen ze wel iets van derden.

Zo zijn onlangs overal bloemen uitgedeeld en ontvingen de bewoners en medewerkers van huize Souburgh vorige week allemaal een tompouce van Henk Bas (HEMA), die met dit gebaar iedereen een hart onder de riem wilde steken in deze moeilijke tijden.

Da Danza
Voorheen werd ook al gezongen op afstand met ouderen, gegymd en vorige week waren er dansers van Studio Da Danza in de weer. Docent Manouk ging langs bij Parkstaete in Triangel, het Anne Frank Centrum, bij Petteflat 1 en 2 en bij Souburgh.

Met de docent en een paar dansers op het gras buiten, de ouderen voor het raam binnen of op het balkon, én opzwepende muziek was de verleiding groot om even mee te doen.

Intercom
Bij zorgcentrum Souburgh zelf is inmiddels een intercom opgehangen waardoor familieleden en bewoners toch kunnen praten met elkaar en elkaar tegelijkertijd kunnen zien; hiermee wordt een alternatief geboden voor een familiebezoek.

Hoe de leiding van het zorgcentrum voor de rest omgaat met de situatie van vandaag de dag, is hier te lezen.