Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Actie 'Waddinxveen helpt en belt' loopt als een trein

  •   539 keer gelezen

Waddinxveen - Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen en HiP Helpt hebben begin deze week een bericht verspreid via social media over de actie 'Waddinxveen helpt en belt' (in navolging van Gouda en Zuidplas). Het aantal reacties dat de stichting hierop heeft gekregen noemt coördinator Margo Vreeburg van SVW 'hartverwarmend'.

Ze vertelt: "Geweldig om te ervaren dat zoveel inwoners van Waddinxveen zich willen inzetten en al gereageerd hebben op onze oproep. Het zijn er nu, na een paar dagen, al ruim 30." 

De actie is tweeledig. Via HiP Helpt (Hulp in Praktijk) kunnen mensen die thuis zitten en die een klein netwerk hebben en hulp kunnen gebruiken bij de boodschappen, bellen naar 06 - 40000314 of zich opgeven via waddinxveen@hiphelpt.nl

De andere peiler loopt via Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen en daar gaat het met name om het sociale contact (aanmelden via info@vrijwilligerswerkwaddinxveen of via 0182-601729). Door het coronavirus leven veel mensen in een sociaal isolement. Met name alleenstaanden of ouderen kunnen zich hierdoor extra eenzaam voelen. 

Een kleine moeite om eens iemand te bellen voor een praatje en dus deed SVW een beroep op Waddinxveners om zich aan te melden. Inmiddels hebben dus al meer dan 30 mensen gereageerd die willen bellen, maar ook best boodschappen willen doen voor een ander. 

Spontane aanmeldingen
Volgens coördinator Vreeburg zijn de eerste koppelingen al gemaakt. "Ook hebben we spontane aanmeldingen gekregen om op andere manieren te helpen zoals tekeningen en kaarten versturen. Heel fijn om te zien dat in deze bizarre tijd het beste in mensen naar boven wordt gebracht."

Wat volgens haar lastiger is, is om diegenen te bereiken die hulp nodig hebben. "Hulp vragen is nooit makkelijk, maar ik druk nogmaals iedereen op het hart: schroom niet om hulp te vragen. Het is een angstige tijd. Al gaat het maar om een praatje pot." 

Vreeburg is ook druk om alle hulp die geboden wordt in Waddinxveen te stroomlijnen en houdt korte lijntjes met WadWijzer. Ook is er een facebookpagina in het leven geroepen waar veel informatie op is te vinden: zoek op hulpcoronawaddinxveen.

Meer berichten