Afbeelding

Meer besmettingen met coronavirus in Waddinxveen

Algemeen 4.879 keer gelezen

Waddinxveen - Een inwoner uit Bodegraven-Reeuwijk, die momenteel in Waddinxveen verblijft, is ook besmet met het nieuwe coronavirus. Dat bleek woensdag 11 maart uit een test uitgevoerd door het LUMC. 

De 50-jarige man is ziek geworden na een vakantie in Noord-Italië en verblijft in thuisisolatie. Hij is aan de beterende hand. Burgemeester Nieuwenhuis van Waddinxveen en burgemeester Van der Kamp van Bodegraven-Reeuwijk houden contact met elkaar over deze persoon.

Maandag 9 maart werd bekend dat Waddinxveen al met een eerste patiënt te maken had die besmet is met het coronavirus; een 46-jarige man. Ook deze man was op vakantie geweest in Noord-Italië. Ook hij zit in quarantaine en maakt het naar omstandigheden goed.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich verder kan verspreiden. De gemeente blijft in nauw contact met de GGD en ook met de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op de websites van RIVM en GGD Hollands Midden. Ook kan gebeld worden met het landelijk informatienummer 0800 - 1351. Reisadviezen worden vermeld op www.nederlandwereldwijd.nl

Afzeggingen wegens corona
De auteursavond met Tomas Ross op vrijdagavond 13 maart is afgezegd. Vanwege zijn leeftijd behoort Ross tot de risicogroep met betrekking tot het coronavirus en is hem afgeraden deze periode lezingen te houden. Hij betreurt dit en brengt bij deze zijn verontschuldigingen over.

Ook de ouderenlunch in wijkgebouw Het Zuidhonk die gepland stond voor vrijdag 20 maart is in overleg met Buurtzorg Waddinxveen, mede in verband met het coronavirus, geannuleerd.