Afbeelding
Foto: Jossué Trejo/Pixabay

Man uit Waddinxveen (46) besmet met coronavirus

Algemeen 821 keer gelezen

Waddinxveen - Een 46-jarige man uit Waddinxveen is besmet met het nieuwe coronavirus. De gemeente heeft dit maandagavond 9 maart via een persbericht wereldkundig gemaakt.

De man is getest in het Leids Universitair Medisch Centrum. De man heeft na een vakantie in Noord-Italië klachten ontwikkeld. Hij zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed. GGD Hollands Midden is gestart met een contactonderzoek om alle contacten van de man in kaart te brengen en indien nodig actie te ondernemen. 

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis laat in een reactie weten mee te leven met de man. “Ik wens hem allereerst van harte beterschap toe. We hopen op een spoedig herstel. Het is natuurlijk heel vervelend voor de persoon zelf, maar ook voor zijn omgeving. De beste manier om verdere besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, is de adviezen van het RIVM en de GGD op te volgen.”

Protocol
Wanneer nieuwe patiënten zich aandienen, wordt het volgende protocol gevolgd: isolatie, contactonderzoek door de GGD en monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

In de regio waren eerder ook al enkele patiënten met het nieuwe coronavirus geconstateerd zoals in Haastrecht en in Gouda. De eerste patiënt in de regio, een 5-jarig kind uit Alphen aan den Rijn, is maandag 9 maart weer officieel beter verklaard.