Korbis heeft officieel nog één punt nodig om zich te handhaven.
Korbis heeft officieel nog één punt nodig om zich te handhaven.

Korbis heeft veilige haven in zicht

Sport 551 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Met nog drie speelronden te gaan heeft Korbis zich nagenoeg in veiligheid gespeeld in de tweede klasse. De Waddinxveners beleefden een droomweekeinde. Terwijl het zelf won van Twist (17-18), verloor nummer zeven WION van hekkensluiter Paal Centraal.

Door Erik van Leeuwen

Om helemaal safe te zijn, dient Korbis nog één punt te sprokkelen, maar de kans is groot dat dat punt niet nodig is. “Ik zie WION niet meer drie wedstrijden winnen. We kunnen zaterdag bij winst op Paal Centraal ons op eigen kracht veilig spelen. Dat lijkt mij de beste en mooiste manier”, aldus trainer Marco van Leeuwen.

Bij Korbis was zaterdag na de nipte winst in Vlaardingen sprake van euforie. Van Leeuwen vond dat allesbehalve overdreven. “Als je ziet waar wij vandaan zijn gekomen, vind ik het heel logisch dat wij het zo vierden. We hadden na vier wedstrijden nul punten. We zaten toen echt flink in de problemen. Dat we ons na elf wedstrijden al bijna veilig hebben gespeeld, is een compliment waard voor de hele ploeg. We staan inmiddels gedeeld vierde. Dat vind ik knap.”

De oefenmeester stipte daarbij de breedte van de selectie aan. “Dat wordt wel eens onderbelicht, maar ons tweede doet het hartstikke goed. Die staan in een poule met dezelfde tegenstanders als wij tweede. Als spelers bij ons meedoen, halen ze vrijwel altijd een dikke voldoende.”

Puik werk
Dat was ook in de wedstrijd tegen Twist weer het geval. Lennart Lugthart leverde als vervanger van de geschorste Benjamin Visser puik werk af.

“Vooral voor rust pakte de tactiek goed uit. We kozen voor het goede moment voor de rebounds. Daardoor kwamen we met 13-10 voor. Na de pauze hadden we het wat moeilijker”, stelde Van Leeuwen, die met een vakwissel in de slotfase de balans in Waddinxveens voordeel deed doorslaan.

“En nu het goede gevoel vasthouden richting het veld, want daar hebben we ook nog een klusje te klaren.”