Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Nattanan Kanchanaprat/Pixabay

Gemeente dient van repliek: 'Waddinxveen staat niet in top 5 gestegen woonlasten'

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Vereniging Eigen Huis publiceerde afgelopen week een nieuwsbericht over de woonlasten (onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing en rioolheffing) per gemeente voor dit jaar. In de gemaakte vergelijking zou Waddinxveen in de top vijf van gemeenten in Zuid-Holland staan waar de woonlasten het meest stijgen. Volgens de gemeente klopt dit echter niet.

De berekening van Vereniging Eigen Huis zou gebaseerd zijn op voorlopige ozb-tarieven. Die waren hoger dan de tarieven die uiteindelijk zijn ingevoerd en waarmee de gemeenteraad op 22 januari van dit jaar akkoord ging.

De woonlasten in Waddinxveen stijgen dit jaar met 9,7 procent. Daarmee komt de gemeente niet uit in de top 5, maar op de elfde plek. Op de site van Vereniging Eigen Huis is de informatie inmiddels aangepast.

De stijging van de woonlasten in Waddinxveen wordt voor een groot deel veroorzaakt door de verhoging van het vaste gedeelte van de afvalstoffenheffing. De afvalstoffenheffing gaat met maar liefst 26,9 procent omhoog vergeleken met vorig jaar (wat dit onderdeel betreft, staat Waddinxveen wel in de top 5 in Zuid-Holland).

Dit komt volgens de gemeente door gestegen prijzen voor het verwerken van afval en door stijging van de verbrandingsbelasting.

Meer berichten