Logo hartvanwaddinxveen.nl
Keuzestress bij de taartentafel. (Foto en tekst: Nicole Lamers)
Keuzestress bij de taartentafel. (Foto en tekst: Nicole Lamers)

Scholencarrousel draait op volle toeren: Kleurrijk feestelijk geopend

  •   253 keer gelezen

Waddinxveen - De scholencarrousel in Waddinxveen is in volle gang. In de Triangel wordt nu nog gewerkt aan een spiksplinternieuw kindcentrum, waar onder andere de Dick Brunaschool straks naartoe verhuist. Donderdag 30 januari was het de beurt aan basisschool Kleurrijk: toen was de feestelijke opening van het nieuwe (gerenoveerde) onderkomen.

De basisschool was voorheen gevestigd aan de Lindengaarde. Sinds januari van dit jaar zit de school in het pand waar eerst De Regenboogschool was te vinden, aan de Jacob Catslaan.

Het gebouw heeft een metamorfose ondergaan. Lydia Verkuil, die sinds 1 augustus de schooldirecteur is van Kleurrijk: "De school aan de Lindengaarde was te groot voor ons, dit gebouw voldoet precies. Aan de klaslokalen is niet veel veranderd, maar we hebben wel overal de tussenmuren weggehaald en er schuifwanden in laten zetten. Die wanden worden er tussenuit gehaald als twee groepen bijvoorbeeld aan eenzelfde thema werken. Overal zijn dubbele deuren ingezet zodat er meer verbinding is met de werkplekken op de gang. Er zijn lichtkoepels geplaatst en treinzitjes op de gang gemaakt. En dan mijn grote trots, in de ruimte hiernaast."

Ze kijkt triomfantelijk. "Een kookeiland. We kunnen met de kinderen nu ook bakken en kokkerellen. Hoe leuk is dat. Ik ben zeer tevreden."

Haar mening wordt gedeeld door vele ouders en opa's en oma's die bij de officiële opening van de school een kijkje komen nemen. Ook de leerlingen zelf zijn blij met de opgeknapte school. Daniël Otten (11 jaar): "Het is echt een verbetering. Het andere gebouw waar we in zaten, was oud en krakkemikkig. Hier is alles nieuw en fris en licht. Maar ach, het blijft wel school."

Rookvrij
Daarna is het de beurt aan wethouder Hannie van der Wal die de gepimpte school officieel komt openen. Ze vindt dat de school haar naam eer aandoet, het heeft een vrolijk en kleurig aanzien. Als cadeau namens de gemeente, schenkt ze de school een schild voor naast de entree en waarop staat aangegeven dat het een rookvrij gebied is.

In september 2019 is kindcentrum Groenoord officieel geopend, op het voormalige WSE-terrein aan de Willem de Zwijgerlaan. Daar zijn onder andere de leerlingen van de Koning Willem Alexanderschool en De Regenboog ondergebracht. Naar verwachting wordt na de meivakantie het kindcentrum in de Triangel geopend.

Lees het volledige verhaal in Hart van Holland van 5 februari. 

Meer berichten