Logo hartvanwaddinxveen.nl
Opening van kindcentrum Groenoord. (foto en tekst: Nicole Lamers)
Opening van kindcentrum Groenoord. (foto en tekst: Nicole Lamers) (Foto: )

Kindcentrum Groenoord geopend

  •   140 keer gelezen

Waddinxveen - Er werd donderdagmiddag 19 september gesprongen, gedanst en gezongen bij de officiële opening van het nieuwe kindcentrum Groenoord aan de Willem de Zwijgerlaan.

In de spiksplinternieuwe school zijn de leerlingen ondergebracht van de Koning Willem-Aexanderschool, De Regenboog en ook kinderdagverblijf Quadrant is er gevestigd. Het kindcentrum zoals de brede school wordt aangeduid heeft de naam Groenoord gekregen.
Dit werd bekend gemaakt bij de officiële opening. De naam is bedacht door een ouder die daarvoor een cadeautje ontving. Leerlingen van de school onthulden de naam boven op het terras met ieder een grote letter tegen de borst aangedrukt. Alle letters tezamen vormde de nieuwe naam: Groenoord.

Dat het met één 'n' wordt geschreven en niet met een dubbele medeklinker zoals de officiële ingediende naam, werd verklaard door de directeur van De Regenboog Jet van Eijsden: "Een dubbele 'n' is te verwarrend voor de kinderen, bovendien is het een oord met een groene aankleding." De opening werd bijgewoond door wethouder Hannie van der Wal die de sleutel van de school bij zich had en oud-wethouder Dorenda Gerts. Ook vele ouders waren aanwezig, vaak met een cadeautje in de hand voor de gebruikers van het nieuwe schoolgebouw.
Inmiddels is de school ook aangekleed met speeltoestellen.


Meer berichten