De vertrokken wethouder Henry ten Zijthoff feliciteert zijn opvolger. (Foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De vertrokken wethouder Henry ten Zijthoff feliciteert zijn opvolger. (Foto en tekst: Erik van Leeuwen)

74-jarige Kraaijestein heeft er zin in: 'Nooit gedacht dat ik weer wethouder zou worden'

Algemeen 432 keer gelezen

Waddinxveen – De nieuwe wethouder Martin Kraaijestein heeft bij zijn installatie gezegd 'heel veel zin te hebben' in zijn nieuwe baan. "Ik wil goede dingen bedenken voor de inwoners en voor de Waddinxveense samenleving."

Kraaijestein, die 74 jaar is, weet wel wat hij wil. "Ik wil een breed draagvlak creëren in de gemeenteraad. Dat betekent óók de steun van de oppositiepartijen."

Kraaijestein neemt de wethouderspost van PvdA/GroenLinks in. Hij is de opvolger van Henry ten Zijthoff die eind vorig jaar vanwege gezondheidsredenen stopte. Met Kraaijestein valt de fractie van de twee linkse partijen terug op een oude rot in het vak. De door fractievoorzitter Halvard Jan Hettema genoemde 'op en top Waddinxvener' was al eerder acht jaar wethouder in Waddinxveen, van 1982 tot 1990. Daarna was hij nog vier jaar raadslid namens de PvdA.

Een beetje ouder en zijn baard wat witter legde hij dinsdag voor de derde keer de eed af waardoor zijn benoeming officieel werd. Hij maakte een vrolijke indruk. "Ik had niet gedacht dat ik ooit nog wethouder zou worden", zei Kraaijestein, die twee jaar geleden formateur was van de huidige coalitie van PvdA/GroenLinks, VVD, Weerbaar Waddinxveen en D66.

Lees het volledige verhaal in Hart van Holland van woensdag 29 januari.