Logo hartvanwaddinxveen.nl
Tygo en Justin Springvloet (met felgekleurde jassen) zamelden samen met de kinderen van De Boer circa170 kerstbomen in. (foto: Jasmijn Springvloet)
Tygo en Justin Springvloet (met felgekleurde jassen) zamelden samen met de kinderen van De Boer circa170 kerstbomen in. (foto: Jasmijn Springvloet)

Kerstbomenberg voor KWF

  •   95 keer gelezen

Waddinxveen - De broertjes Justin (8) en Tygo (10) Springvloet hebben in de afgelopen dagen maar liefst 110 kerstbomen verzameld in Waddinxveen en dinsdagochtend 7 januari laten ophalen door de gemeente. Elke kerstboom levert de jongens 50 eurocent op en het ingezamelde bedrag wordt gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Jasmijn Springvloet, de moeder van, is enorm trots op haar jongens. "Mijn vader, de opa van Justin en Tygo, is altijd vrijwilliger geweest bij Alpe d'HuZes, de sportieve actie op de Franse berg Alpe d'Huez, en bemande de trailer die dienst deed als post voor de deelnemers. Enkele maanden geleden heeft opa zelf te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is (kanker) en hij hoopt in juni als deelnemer de berg nog een keer op te kunnen gaan." Tygo en Justin en de rest van de familie gaan met opa mee. "De kinderen proberen op deze wijze hun verdriet om te zetten in iets positief", vertelt hun moeder. Ze hebben ruchtbaarheid aan hun actie gegeven en inmiddels zijn ook 60 bomen door de kinderen van familie De Boer verzameld en gaat ook de opbrengst hiervan naar het KWF. "Er zijn zelfs mensen geweest die een envelop met geld hier hebben afgegeven. Geweldig. Om mee te doen aan Alpe d'HuZes moet per deelnemer een sponsorbedrag van 2500 euro - dat gaat naar het KWF - bijeen worden gebracht, dat is best een pittig bedrag." De bomen die deels in de tuin van Springvloet lagen en deels in de tuin van familie De Boer, zijn op dinsdagochtend naar de openbare weg gesleept, onder anderen door de kinderen van groep 8 van de Kardinaal Alfrinkschool. Jasmijn Springvloet is daar de vaste leerkracht van. De gemeente kon van daaruit de bomen makkelijk meenemen om te versnipperen.

Meer berichten