Logo hartvanwaddinxveen.nl

OM onderzoekt rol vader bij dood kind

  •   1156 keer gelezen

Waddinxveen - Op 11 februari vindt, volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie, de pro-formazitting plaats over een 29-jarige inwoner van Waddinxveen die twee maanden geleden - in november 2019 - is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een kind. Het zou gaan om de vader van het kind, heeft diezelfde woordvoerder van het Openbaar Ministerie desgevraagd bevestigd.

De arrestatie had te maken met iets wat zich begin vorig jaar al afspeelde, op 16 januari 2019. Op die bewuste woensdagmiddag werd melding gemaakt van 'een medische noodsituatie op de Pater Jornaweg in Waddinxveen' waarbij ook een lifeliner/traumahelikopter werd ingezet.

Een kind, mogelijk nog een baby, zou ter plaatse zijn behandeld waarna een spoedtransport heeft plaatsgevonden. Onder begeleiding van de politie gingen twee ambulances met trauma-arts in konvooi richting het ziekenhuis. De lifeliner stond bij de wokkels en trok in de toch al drukke avondspits veel bekijks. Wat er precies aan de hand was, werd niet duidelijk.

Naar nu blijkt is de vader van het kind dat is overleden, opgepakt. Bij een pro-formazitting wordt een zaak niet inhoudelijk behandeld, het geeft de mogelijkheid het voorarrest te verlengen. Volgens het Openbaar Ministerie is het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, nog gaande.

Meer berichten