Concordia was verantwoordelijk voor de muzikale begeleiding bij het ontsteken van de kerstverlichting. (foto en tekst: Annette van den Berg)
Concordia was verantwoordelijk voor de muzikale begeleiding bij het ontsteken van de kerstverlichting. (foto en tekst: Annette van den Berg)

Weinig publiek bij kerstmoment

Algemeen 323 keer gelezen

Waddinxveen – Met de aangebrachte sfeerverlichting, een schaatsbaan en een grote kerstboom ziet winkelcentrum Gouweplein er feestelijk uit. De lichtjes in de dertien meter hoge kerstboom bij de Marktstraat branden sinds donderdag 12 december. Burgemeester Nieuwenhuis heeft de verlichting aangedaan, geassisteerd door enkele kinderen. Verkleed in de stijl van Dickens zongen leden van theatergroep Maskerade kerstliedjes, begeleid door muzikanten van Concordia. "Die muziek klinkt zo heerlijk vertrouwd", zei Nieuwenhuis. Door de muziek en andere tradities vindt de burgemeester de winter, ondanks de kou en de donkerte, een mooie periode thuis, op school en in de kerk. "Het is een gezellig tijd en het is een tijd om extra aandacht aan elkaar te besteden". Ook Henk van Vliet, voorzitter van Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen, houdt van kerst en viert het op traditionele wijze met familie en kerkbezoek. Als het aan Van Vliet ligt, groeit het ontsteken van de kerstboom in het winkelcentrum uit tot een echte kersttraditie in Waddinxveen. Maar ondanks de gratis warme chocomel en glühwein, is er maar een veertigtal bezoekers. "Jammer", vindt Arnoud Kolster. "Dit verdient meer aandacht. Misschien kan de aankondiging beter?"