Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het echtpaar Van Nielen is 60 jaar getrouwd en werd gefeliciteerd door burgemeester Nieuwenhuis.
Het echtpaar Van Nielen is 60 jaar getrouwd en werd gefeliciteerd door burgemeester Nieuwenhuis.

'Elkaar vrij laten, dat werkt'

  •   131 keer gelezen

Waddinxveen – Zestig jaar getrouwd en allebei geboren en getogen in Waddinxveen. Dat gebeurt niet vaak. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis kwam maandag 4 november langs bij Niek en Annie van Nielen-Littooij om ze een grote bos bloemen te brengen ter ere van hun diamanten huwelijk.

Door Annette van den Berg

Annie is nog druk in de weer om koffie in te schenken en de bloemen in het water te zetten als Niek begint te vertellen over hoe zij elkaar leerden kennen. Hij en zijn tweelingbroer Toon speelden auto-polo, een soort voetbal vanuit een auto met een enorme bal, toen ze voor een wedstrijd in Zuidlaren twee meiden meevroegen die ze kenden van het verenigingsleven. Daarna was het 'aan'.

De twee vriendinnen hebben geen ruzie gemaakt over wie welke man van de eeneiige tweeling als vriend kreeg. "Dat ging vanzelf", zegt Annie. "Vergist heb ik me ook nooit. Alleen toen we een keer de kerk uitliepen heb ik Toon een arm gegeven in plaats van Niek."

Kinderen
Niek (86) en Annie (83) hebben er lang op moeten wachten, maar uiteindelijk kregen ze toch een zoon en een dochter. "We hebben tien jaar gedokterd. Het voelde als een wonder toen wij met de kinderwagen rond konden rijden."

Naast zijn werk bij transporteurs was en is Niek actief als vrijwilliger. Hij was vijfentwintig jaar bij de vrijwillige brandweer; was actief bij de Gereformeerde Kerk; zat in de bouwcommissie van de Ontmoetingskerk en regelde rommelmarkten. En nog steeds doet hij vrijwilligerswerk, nu als voorzitter van de cliëntenraad van zorgcentrum Souburgh. Annie heeft er geen moeite mee. "Je moet elkaar vrij laten", is haar devies. Zij doet liever haar eigen dingen in en rond het huis. "Ik verveel me nooit." Wel is ze blij dat ze twee jaar geleden naar een appartement bij de Petteplas verhuisden. "Ik mis de tuin wel, maar dit is wel gemakkelijker."

Fietsen
Soms gaat Annie mee als haar man gaat fietsen. Niek trapte in zes jaar tijd 11.000 kilometer op zijn elektrische fiets. Als zijn vrouw meegaat, bepaalt hij de route. Een nieuw rondje is snel bedacht. "Vaak merkt Annie niet eens dat we eenzelfde rondje rijden als de vorige keer", zegt hij met een grijns. "Als mensen fietsen kijken ze vooral naar rechts, daardoor lijkt alles anders als je vanaf de andere kant komt."

Meer berichten