Logo hartvanwaddinxveen.nl
In plaats van gymles, gingen deze leerlingen van De Ceder zwerafval rapen in Boskoop en Waddinxveen. (foto:pr)
In plaats van gymles, gingen deze leerlingen van De Ceder zwerafval rapen in Boskoop en Waddinxveen. (foto:pr) (Foto: )

Leerlingen zamelen afval in als alternatieve sportles

  •   62 keer gelezen

Waddinxveen/Boskoop - Leerlingen van de internationale christelijke school De Ceder in Boskoop hebben onlangs spontaan een afvalinzamelingsactie gehouden. Ieder heeft een forse zak zwerfafval uit het Gouwebos in Waddinxveen weten te verzamelen en uit enkele omliggende wijken in Boskoop en Waddinxveen.

Het idee van de actie ontstond toen enkele leerlingen door ziekte niet in staat waren om met de sportles op school mee te doen. De docente stelde vervolgens voor om in plaats van de sportles met de groep een wandeling te maken en ondertussen afval in te zamelen.

Vanuit de school aan de Kievitstraat in Boskoop werd gewandeld richting het station Waddinxveen-Noord en door het Gouwebos weer terug. Als extra opdracht moesten de leerlingen alle bomen die ze tegenkwamen, benoemen.

Voor een juist antwoord konden bonuspunten worden verkregen (dat gold ook voor het inzamelen van afval). Leerling Daan merkte enthousiast op: "In dit uur hebben we drie vliegen in één klap geslagen: er werd toch bewogen, zwerfafval werd geruimd en er werd biologie onderwezen."

Meer berichten